IQ a IQ testy

IQ (Inteligenčný kvocient) je číslo, ktoré vyjadruje výsledok IQ testu a výšku ľudskej inteligencie. IQ test je test ľudskej inteligencie, ktorý vytvárajú a zostavujú profesionálny psychológovia a ďalší odborníci. Na internete existuje mnoho online IQ testov, niektoré sú zadarmo, ale väčšina je prístupných za malý poplatok (musíte zaslať SMS správu, aby ste sa dozvedeli výsledok testu - výšku svojho IQ). Takéto testy sú len orientačné. Aby ste sa dozvedeli skutočnú a relevantnú výšku svojho IQ navštívte psychológa. Najčastejšie vyššie IQ je 90 - 110.

Asi nie je vôbec na škodu poznať svoje IQ. Tento fakt sa vám pomáha lepšie zorientovať v sebe samom a objaviť v sebe predpoklady na určité zamestnanie, alebo životné poslanie. Niektorí ľudia chcú poznať výšku svojho IQ zo zábavy, ale je pravda, že niektoré firmy vyžadujú informáciu o výške IQ u uchádzačov o zamestnanie, najmä ak sa jedná o manažérske pozície.

Človek, ktorý má najvyššie IQ na svete je Kórejčan Kim Ung-Yong (narodený 8.3 1962) s IQ 210, ktorý je zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov. Kim Ung-Yong bol už v detstve zázračné dieťa. V piatich mesiacoch už vedel chodiť a hovoriť, v siedmich mesiacoch vedel písať a hrať šach. V siedmich rokoch bol pozvaný do USA, do NASA.