Čo je IQ

IQ test zadarmo je názov pre voľne dostupné online testy. Zisťuje sa ním orientačná hodnota IQ. IQ (inteligenčný kvocient) je určitý odhad vašej schopnosti uvažovať a premýšľať. Hodnota IQ je štandardizovaný spôsob pre porovnanie týchto schopností s väčšinou ľudí v rovnakom veku ako vy. Hodnota 100 znamená, že v porovnaní s ostatnými ľuďmi vo vašom veku máte priemernú inteligenciu.

Väčšina psychológov sa zhoduje na tom, že IQ v rozmedzí 95 až 105 je bežná inteligencia alebo že sa jedná o priemerné IQ. Aktuálna hodnota IQ sa môže líšiť od skutočnej približne o 5 bodov (nahor i nadol). Je veľmi ťažké určiť túto hodnotu presne.

Majte na pamäti, že je mnoho faktorov, ktoré môžu mať negatívny dopad na výsledky IQ Testu. Napríklad, ak sa necítite dobre v čase vypracovania testu. Alebo ak ste rozrušení nejakou udalosťou, ktorá sa vám stala počas dňa. Všetky tieto veci môžu ovplyvniť váš výsledok. Avšak hodnota IQ nevyjadruje všetky schopnosti človeka. IQ hodnota nedokáže určiť schopnosti ako je manuálna zručnosť, hudobný talent alebo iné schopnosti, ktoré tiež predstavujú úspechy v živote. Aj napriek tomu vám dá IQ hodnota celkom presnú predstavu o vašej schopnosti myslieť a riešiť problémy, ktoré sú dôležité v mnohých fázach života. Urobte si IQ Test zadarmo a zistite hodnotu vášho IQ.